Købsguide: De 4 bedste mini-glattejern til ferien

Et mini-glattejern er, som navnet antyder, et lille glattejern, som du nemt kan have med dig på farten. Det fylder ikke meget, hvorfor det passer perfekt til din håndtaske eller i håndbagagen på flyet. Modellerne er velegnet til både sommerferier, weekendophold, forretningsrejser, eller når du skal style dig hos en veninde før den store bytur.

I denne artikel har vi fundet 4 rejse-glattejern, som ikke fylder alverden, men som stadig kan måle sig med de større modeller. Du finder både billige og dyrere rejse-glattejern, så der er noget for enhver smag og enhver pengepung. God fornøjelse med at finde det helt rigtige mini-glattejern til netop dit behov!

Et fornuftigt mini-glattejern fra ghd.

ghd V Gold Mini Styler

Det ultimative mini-glattejern, som nemt kan være i tasken.

Tjek seneste pris

ghd V Gold Mini Styler er et lækkert rejse-glattejern, som egner sig perfekt til kort og fint hår. Det er dog også velegnet til dig, der har brug for at lave krøller eller bølger i håret, når du er på farten. Mini-glattejernet er udformet med smalle plader og afrundede kanter, så du kan fat i hårene helt nede ved hovedbunden, så du kan glatte håret fra rod til spids.

Det smalle, afrundede design er desuden en stor fordel, når du skal have krøller i håret. Det bidrager til en glidende og ubesværet styling, som er ideel til dig med kortere hår – du kan dog også sagtens bruge det til at style længere hår. Mini-glattejernet er udviklet med keramisk varmeteknologi, der sikrer en jævn temperatur.

Temperaturen er på 185°C, som sikrer dig optimale resultater, samtidig med at dit hår bliver skånet bedst muligt. Håret glider nemt gennem de afrundede og glatte plader, så du får et smukt og glansfuldt slutresultat. Det perfekte mini-glattejern til dig, som ikke går ned på kvalitet.

Herudover er rejse-glattejernet udstyret med en indbygget dvalefunktion, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du har glemt at slukke for det eller ej. Det slukker automatisk, når det ikke har været i brug i 30 minutter. Herudover er det styret med en ledning på 2,7 meter – og den tilpasser sig automatisk den aktuelle strømspænding, så du er sikret en optimal ydelse, uanset hvor i verden du befinder dig.

Fordele og ulemper

 • Det ultimative mini-glattejern med lang ledning. Glatter uden problemer og er kort tid om at varme op. Slukker automatisk efter 30 min og tilpasser sig automatisk den aktuelle strømspænding, så du kan bruge det over hele verden.
 • Prisen matcher kvaliteten, så du skal ikke vælge dette, hvis du er på udkig efter et billigt rejse-glattejern.
Tjek pris
Cloud nine mini-glattejern til rejsen.

Cloud Nine Micro Iron

Et godt mini-glattejern, som egner sig perfekt til håndtasken.

Tjek seneste pris

Cloud Nine Micro Iron er, som navnet antyder, et mini-glattejern i høj kvalitet, som egner sig perfekt til håndtasken. Med sin kompakte størrelse er glattejernet perfekt til dig, som har kort hår eller pandehår, men det kan dog også bruges til længere hår. De ultraglatte, keramiske plader glider let gennem håret uden besvær.

Mini-glattejernet bliver 85 grader varmt, så det er utroligt skånsomt over for dit hår. Hvis du ikke bruger det, slukker det automatisk efter 30 minutter. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt det er slukket, hvis du bliver i tvivl, når du er kommet ud af døren. Det slukker af sig selv, så der er ingen fare på færde.

Dette rejse-glattejern er udstyret med en 2,5 meter lang ledning, og der medfølger en beskyttelseshætte samt en lille pose, som du kan opbevare det i. Det tager derfor ikke skade, når du har det med i håndbagagen. Alt i alt et fornuftigt glattejern, som dog egner sig bedst som et ekstra-glattejern, når du er på farten.

Fordele og ulemper

 • Bliver hurtigt varmt, og det brænder ikke håret. Nemt at bruge – og egner især til kort hår samt til pandehår. Der medfølger en 2,5 meter lang ledning, så du nemt kan bruge glattejernet, uanset hvor langt stikkontakten er fra spejlet.
 • Egner sig bedst til tyndt eller medium hårtykkelse. Knapperne kunne med fordel være placeret anderledes, og ledningen længde gør den ikke helt så kompakt som modeller med en kortere ledning.
Tjek seneste pris
Glattejern Progloss Cordless Compact ST-1700

Revamp Progloss Cordless Compact ST-1700

Bedste trådløse glattejern til håndbagagen.

Tjek seneste pris

Progloss Cordless Compact ST-1700 er et ideelt rejse-glattejern til dig, der ikke ønsker at bekymre dig om at have en to meter lang ledning med i håndbagagen. Det er nemlig et trådløst glattejern, som kan oplades, så det er både nemt og praktisk at have med dig, uanset om du skal style dig hos en veninde eller på weekendtur.

Dette rejse-glattejern har en intelligent varmestyring, som regulerer temperaturen 100 gange i sekundet, så det er skånsomt over for håret. Den ultrahurtige MCH-varmeteknologi sikrer lynhurtig opvarmning, så du kan bruge mini-glattejernet stort set med det samme. Du behøver derfor ikke at vente på, det bliver opvarmet.

Vælg mellem tre forskellige temperaturer, som matcher forskellige hårtyper. Rejse-glattejernet egner sig derfor både til fint, medium og tykt hår. Batteriet kan genoplades fra helt tomt til fyldt i løbet af blot tre timer, og glattejernet er udstyret med en praktisk rejselås, så det ikke tænder af sig selv i tasken.

Fordele og ulemper

 • Et trådløst glattejern, som egner sig perfekt til håndtasken. Det oplades på blot 3 timer, og du kan vælge mellem 3 temperaturindstillinger. Udstyret med rejselås, og varmebestandig rejsetaske medfølger.
 • Det ville være en fordel, hvis det kunne blive varmere, hvis du skal bruge det til tykt hår. Det er dog velegnet til både tyndt og medium hårtykkelse.
Tjek seneste pris
REMINGTON Glattejern S2880 Mini

Remington S2880 Mini

Et billigt og kompakt mini-glattejern.

Tjek seneste pris

Remingtons S2880 Mini er et utroligt billigt mini-glattejern, som dog alligevel har sin berettigelse på denne liste. Det kan ikke hamle op med de dyrere modeller, men til en brøkdel af prisen er det velegnet til dig, der ønsker at simpelt rejse-glattejern, men ikke ønsker at ofre alverden på det.

Det har en avanceret keramisk belægning, som sikrer et godt ‘glid’, når du glatter håret. Det varmes op til 200 grader og har to plader, som hver især er 15 millimeter tykke. Det bliver opvarmet i løbet af blot 60 sekunder, og det sker gennem global spænding, hvorefter det er klar til brug.

Udover de to plader er dette rejse-glattejern udstyret med en on/off-knap samt en LED-indikator, som giver en klar indikation på, hvornår glattejernet er klar til brug. Herudover medfølger en ledning på 1,8 centimeter samt en praktisk varmebeskyttet opbevaringspose.

Fordele og ulemper

 • Et virkelig billigt rejse-glattejern, som egner sig perfekt til dig, der leder efter et billigt glattejern, som du kan have med på farten. Opvarmes i løbet af 60 sekunder og har avanceret keramisk belægning.
 • Du skal ikke købe dette mini-glattejern, hvis du leder efter et seriøst alternativ til dit primære glattejern. Det egner sig bedst som et billigt glattejern, som du skal bruge en gang imellem, når du er på ferie.
Tjek seneste pris

Hvorfor vælge et mini-glattejern?

Der er mange gode grunde til, at du bør købe et mini-glattejern. Nogle modeller egner sig lige så godt til at glatte hår som de almindelige modeller. Andre kan ikke helt det samme og egner sig bedst til kort hår, da de er mere kompakte. Et mini-glattejern egner sig af samme årsag godt som et rejse-glattejern.

Fordelen ved et mini-glattejern er den kompakte størrelse. Et mini-glattejern kaldes også for en mini-styler eller ert rejse-glattejern, og det egner sig også til at style pandehåret. Samtidig er mange af modellerne billigere end de traditionelle glattejern, men der findes også modeller, som er mindst lige så gode – og derfor koster nogenlunde det samme.

Størrelsen på et mini-glattejern gør, at det egner sig perfekt som rejse-glattejern. Du kan nemt have det med dig på i håndbagagen, når du rejser, lige så vel som det ikke fylder meget i weekendtasken, når du besøger kæresten eller en veninde. Du bør altså købe et mini-glattejern, fordi det er nemt at have med dig på farten.

Et mini-glattejern kan også bruges til krøller

Uanset om du bruger et mini-glattejern eller et almindeligt glattejern, er fremgangsmåden og teknikken den samme. Du kan derfor også bruge mini-glattejernet til at lave krøller. Herunder følger derfor en guide til, hvordan du laver krøller, når du anvender et rejse-glattejern.

Det skal du bruge:

 • Et mini-glattejern
 • Et varmebeskyttende produkt til håret
 • Hårolie med glans
 • En hairspray med hold

Sådan gør du:

 1. Vask dit hår og lad det tørre. Du bør lade det lufttørre, men du kan også bruge en hårtørrer, hvis du ikke har tid til at lade det lufttørre. Sørg for, at lokkerne får lov at tørre, før du går videre, da du ellers risikerer at skade hårstråene.
 2. Red dit hår og sørg for at udglatte eventuelle totter, så du opnår den bedste effekt, når du bruger rejse-glattejernet.
 3. Spray det varmebeskyttende hårprodukt i dit hår, så det opnår beskyttelse. Der skabes en barriere mellem glattejernets varmeplader og hårstråene. Risikoen for skade hårstråene minimeres betragteligt.
 4. Del dit hår op i fem sektioner – to lige store sektioner i nakken, to lige store sektioner foran og en sektion, som er placeret i toppen af håret. På den måde får du nemmere ved at krølle det, så du opnår et ensartet look.
 5. Hold glattejernet lodret og tag et par centimeter hår fra de sektioner, som er opdelt. Klem glattejernet omkring hårene og rotér det 180 grader. Efterfølgende bevæger du langsomt glattejernet gennem håret.
 6.  Slip grebet, så krøllerne frigives, når du når spidserne. Du gør det samme i alle de sektioner, du har opdelt dit hår i, indtil du har krøller i hele håret.
 7. Afslut med en hårolie eller serum. Fordel det i håndfladerne, hvorefter du masserer det ind i krøllerne, så de løsnes en smule. Skal krøllerne holde i længere tid ad gangen, bør du afslutte med en god hairspray, som giver krøllerne et godt hold.